Način pripreme
Sitno izmrvite kvasac u maloj posudi. Prelijte svežim mlekom, tečnom pavlakom i 1 supenom kašikom šećera. Dobro promešajte. Ostavite kvasac da se aktivira.
Prosejte brašno u posudi u kojoj ćete mesiti. Dodajte šećer, vanilu, rendanu koru od limuna i so. Dobro promešajte.
Napravite udubljenje u njega sipajte kvasac. Počnite da mesite testo za milibrot.
Jaja umutite na penu, dodajte ulje i maslac. Dobro promešajte. Posetepeno u brašno dodajte jaja.
Zamesite testo i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Od testa odvojite malo loptu. Preostalo testo razvucite na koru.
Pospite mlevenim bademima i kakaom. Uvijte u rolat, isecite na jednake delove.
Stavite u okrugao pleh, namazan uljem. U sredinu stavite odvojeno testo, oblikovanu na lopticu.
Preostalo testo razvijte na malu koru, uvijte u rolat, isecite na dva dela i oblikujte dve ružice, stavite ih u sredinu rolata preko lopte.
Milibrot venac namažite umućenim žumancem sa svežim mlekom.
Pospite šećerom.
Ostavite da nadođe 30 minuta, nakon toga pecite 60 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Poslužite goste sa ovim odličnim milibrot vencem sa bademom.