Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot venac sa bademima

Milibrot venac sa bademima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Milibrot venac sa bademima
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Nema šanse da ne poslužite bar nekoliko ljudi sa ovim milibrot vencem - neka svi vide kakvog majstora milibrota poznaju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • bademi - 50 g
  • kakao - 3 supene kašike
  • za posipanje
  • šećer
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno izmrvite kvasac u maloj posudi. Prelijte svežim mlekom, tečnom pavlakom i 1 supenom kašikom šećera. Dobro promešajte. Ostavite kvasac da se aktivira.

Prosejte brašno u posudi u kojoj ćete mesiti. Dodajte šećer, vanilu, rendanu koru od limuna i so. Dobro promešajte.

Napravite udubljenje u njega sipajte kvasac. Počnite da mesite testo za milibrot.

Jaja umutite na penu, dodajte ulje i maslac. Dobro promešajte. Posetepeno u brašno dodajte jaja.

Zamesite testo i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Od testa odvojite malo loptu. Preostalo testo razvucite na koru.

Pospite mlevenim bademima i kakaom. Uvijte u rolat, isecite na jednake delove.

Stavite u okrugao pleh, namazan uljem. U sredinu stavite odvojeno testo, oblikovanu na lopticu.

Preostalo testo razvijte na malu koru, uvijte u rolat, isecite na dva dela i oblikujte dve ružice, stavite ih u sredinu rolata preko lopte.

Milibrot venac namažite umućenim žumancem sa svežim mlekom.

Pospite šećerom.

Ostavite da nadođe 30 minuta, nakon toga pecite 60 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.

Poslužite goste sa ovim odličnim milibrot vencem sa bademom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: