Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa orasima Tojota

Čokoladna torta sa orasima Tojota

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Čokoladna torta sa orasima Tojota
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Torta za ljubitelje slatkog, ali i za obožavaoce japanske marke"

Potrebni sastojci

  • sastojci za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • vanila - 3 kesice
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • sastojci za krem
  • puding - 2 komada, bez kuvanja dr. Oetker (od čokolade)
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer u prahu - 7 supenih kašika
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • kristal šećer - 6 supenih kašika
  • orasi - 200 g
  • zlatno suvo grožđe - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja sa šećerom i ostalim sastojcima. Sipajte u namazan kalup za torte ili ovlan pleh. Pecite na srednjoj temperaturi, nakon toga kad se ohladi, velikim odgovarajućim nožem isecite na 3 ili 2 deblje kore. Ja volim sa 3 kore - bude sočnija.

Mikserom umutite mleko sa šećerom u prahu i pudingom.

U odvojenoj posudi umutite pavlaku sa šećerom, ako volite sočnije torte, prelijte je kafom ili kompotom.

Prvu koru namažite obilno kremom, pospite mlevenim ili iseckanim orasima i stavite drugu koru. Namažite pavlakom i ponovo orasima. Treću koru prvo namažite kremom, a po sredini pavlaku.

Prethodno sam na kartonu isekla Tojotin znak i stavila u sredinu, uz pomoć malog sita sam posula kakao i skinula znak.

Dekorisala sam perlama i oblikovala po svom ukusu.

Ivice sam obložila mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: