Način pripreme
1. Isecite kruške na tanke kriške. Preko njih iscedite sok od pola limuna i pospite sa tri kašike šećera. Ostavite da odstoji dok pripremate smesu za kolač.
2. Mikserom umutite mekani maslac i šećer dok se ne dobije krem. Stavite rikotu, sok od preostalog limuna i žumanca, a belanca odvojite u posebnu posudu (ona treba da bude suva, bez kapi vode).
3. Dodajte brašno, prosejte ga zajedno sa praškom za pecivo i dve vanile. Mešajte ručno dok se ne dobije glatka smesa.
4. Umutite odvojena belanca sa prstohvaom soli na gust sneg. Koristite suve i čiste nastavke za mikser, zato što ako su mokre teško bi se dobiti sneg.
5. Dodajte belanca u preostalu smesu i mešajte laganim pokretima.
6. Sipajte u pleh prečnika 20-22 cm, prethodno ga namažite i pospite brašno. Odozgo poređajte kruške.
7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni - 50 minuta.
8. Ostavite da se ohladi na rešetki i namažite površinu kolača slatkom od krušaka, ono će mu dati dodatan sjaj i zasićen ukus.
Neka vam je slatko!