Način pripreme
1. Prvo napravite testeninu, da može dobro da se ohladi do trenutka serviranja. Skuvajte rigatone u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedite od vode i pospite obilno maslinovim uljem, da se ne slepe.
2. Pozabavite se sosom, stavljajući mleko u duboku i usku posudu. Nagnite je blago i sipajte ulje.
3. Za pravljenje ovog sosa potreban nam je ručni mikser. Stavite ga tako da dodiruje dno posude i uključite na maksimalnu brzinu. Držite posudu i uređaj nepokretne dok ne vidite da se po dnu smesa zgušnjava. Počnite da podižete blago mikser dok se potpuno ne zgusne i ne dobije izgled pavlake.
4. Izvadite mikser i dodajte parmezan, inćune, so i biber. Za još ukusa i arome stavite i beli luk, limunov sok i peršun.
5. Pasirajte ponovo na kratko. Ako vam se sos čini previše gust, možete da dodate malčice mleka.
6. U široki tanjir poređajte listove iz sredine zelene salata u oblik cveta, da bi salata bila efektnija. Najkrhkiji deo sredine koji vam ostane sačuvajte.
7. Stavite rigatone u sredinu blago prekrivši osnovu listova. U centar zabodite sredinu koji ste sačuvali.
8. Isecite ćureći file na tanke lente i rasporedite preko paste.
Prelijte Cezar sosom i ukrasite maslinama.
Nek vam je slatko!