Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci po srpskom receptu

Đevreci po srpskom receptu

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812866660
Đevreci po srpskom receptu
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
12/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"S njima sam počastila u kancelariji i sve koleginice su mi zatražile recept - vidie ga i vi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 100 g
  • žumanca - 3 komada
  • kvasac - 1 kocka
  • voda - 100 ml, hladna
  • pavlaka - 250 g
  • so - 1 kašičica
  • za mazanje
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 1 kašika
  • mak
  • susam
  • semenke bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u vodi. Zamesi se testo ta ko što se dodaju rastopljeni maslac, žumanca, pavlaka, so i prosejano brašno. Testo se ostavlja 30-40 minuta da naraste.

Za oblikovanje đevreka postoje 2 načina:

Prvi: Razvije se testo debljine 1 cm u pravougaoni oblik. Iseče se na 8 parčića i od svakog parčeta se oblikuje đevrek.

Drugi: Podeli se testo na 8 jednakih lopti. U sredini svake lopte se pravi rupa i polako se vuče dok se ne dobije željeni oblik.

Nezavisno od toga na koji se način oblikuju nakon toga se ostavljaju da narastu 20-39 minuta i mažu se smesom napravljenom od umućenog jajeta pomešanog sa 1 kašikom pavlake. Pospipaju se semenkama.

Peku se na 240 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: