Pasulj po srpskom receptu

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
26/09/2017
"Ukusna kobasica je obavezna za pasulj na srpski način I ima razloga, blago rečeno dobija se sjajno jelo"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 050
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 700 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, suva
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • beli luk - pola čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • univerzalni začin - 1 kašike, vegeta
  • so
  • kobasica - oko 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pasulj u posudu da se natopi tokom jedne noći u hladnoj vodi.

Drugog dana iscedimo vvodu, nalijemo novu i stavljamo je na ringlu da vri. Vri 15 minuta nakon čega ga procedimo i nalivamo ponovo hladnu vodu i vraćamo na ringlu.

U pasulj dodajemo lovorov list, polovinu luka, narendanu šargarepu i papriku. Ostavljamo na slaboj ringli dok zrna pasulja potpuno ne omekšaju.

Zapržimo na kratko presotalu polovinu luka i sitno isečene beli luk u 3-4 kašike ulja. Dodajemo im i brašno na oko minut dok neprestano mešamo.

Nakon toga stavljamo alevu papriku, mešamu i nalivamo odmah 1 šolju vode od pasulja. Dolivamo još 1-2 šolje vode od pasulja. Zaprška je gotova i sklanjamo je s ringle.

Skuvani pasulj i deo vode od kuvanja sipajte u posudu za pečenje, dodavajući zapršku, vegetu, so i biber. Mešamo dobro, dodajemo kobasice preko pasulja i stavljamo posudu u rernu.

Pečenje se nastavlja dok se kobasica ne zarumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar