Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjsko meso sa zelenim paradajzom i krompirom u rerni

Svinjsko meso sa zelenim paradajzom i krompirom u rerni

Svinjsko meso sa zelenim paradajzom i krompirom u rerni
Fotografije: Valentina Dicheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ogladnimo samo od njegovog izgleda, a njegova aroma nas tera da želimo celu posudu samo za sebe"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, od plećke
  • krompir - 800 g
  • zeleni paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - paprike - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • crno vino - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na male šnicle, posolite i pospite čubrom i biberom i stavite ih u marinadu od 2 kašike soja sosa, 2 kašike ulja i 2 kašike crnog vina. Stavite ih u frižider na 2-3 sata.

Oljuštite i isecite krompire na krupne parčiće. Isecite zeleni paradajz i šargarepe na tanke krugove, paradajz-papriku na trake. Posolite po ukusu.

Poređajte šnicle u posudu za pečenje, čije ste dno namazali uljem. Prekrijte ih lukom isečenim na sitno, pospite biberom i čubrom.

Pokrijte šnicle isečenim krugovima zelenog paradajza i šargarepama. Do njih stavite paradajz-paprike. Oko šnicli poređajte parčiće krompira u jednom sloju.

Dodajte oko 100 ml vode, prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 220 stepeni na 80 minuta.

Sklonite foliju i vratite posudu ponovo u rernnu na oko 20 minuta dok jelo ne dobije zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: