Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjsko meso sa krompirom u kesi

Svinjsko meso sa krompirom u kesi

Svinjsko meso sa krompirom u kesi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Dobro staro meso sa krompirom nikada ne izlazi iz mode"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • krompir - 5 - 6 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje - 100 ml
  • kesa za pečenje - 1 komad
  • začin za krompir
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na krupne zalogaje, oljušten krompir isecite takođe na krupno.

Pomešajte ulje sa solju, biberom i čubrom. Namažite svako parče mesa i ostavite na hladnom da upije aromu začina.

Krompir pospite sa malo začina za krompir.

Sipajte krompir u kesu za pečenje, odozgo rasporedite meso i vežite kesu za pečenje kanapom.

Stavite kesu u odgovarajuću posudu za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.

Pažljivo isecite kesu, otvorite odozgo i zapecite još 20 minuta dok ne postane zlatasto.

Servira se posuto peršunom i sa svežom salatom.

Svinjsko meso sa krompirom u kesi je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: