Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa repom

Slana torta sa repom

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915212
Slana torta sa repom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
13/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Čuli ste za bajku o Dedi i repi, ali se kladimo da niste probali ovu ukusnu slanu tortu sa repom"

Potrebni sastojci

  • repa - 300 g (1 glavica)
  • krompir - 300 g
  • boranija - 300 g iz konzerve
  • šargarepa - 100 g
  • paprika - 100 g, sveža
  • celer - 110 g, drške
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 20 g
  • kačkavalj - 100 g
  • mirođija
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • surimi štapići - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Repu, šargarepu, papriku i krompir očistimo i isečemo na male komade. Drške celera sitno iseckamo

Uzimamo potrebnu količinu boranije iz konzerve i sitno iseckamo.

U šerpu sa posoljenom vodom stavljamo svo povrće da se skuva dok ne bude gotovo, oko 20 minuta. Ocedimo u đevđiru, prebacujemo u veliku posudu i izgnječimo spravom za gnječenje ili pasatorom, zajedno sa maslacem, jajetom, biberom, majčinom dušicom i ako je potrebno dodajemo so.

Smesu prebacujemo u odgovarajuću posudu i pečemo dok malo ne porumeni - ne dobija se kompaktna i čvrsta kora, ali kad se izvadi i okrene na poslužavnik oblikuje se nožem.

U međuvremenu izrendani kačkavalj pomešamo sa mirođijom i posipamo ravnomerno preko tople torte.

Ukrašavamo surimi štapićem, isečenim na kružiće i ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: