Slana torta sa repom

13/11/2017
"Čuli ste za bajku o Dedi i repi, ali se kladimo da niste probali ovu ukusnu slanu tortu sa repom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Repu, šargarepu, papriku i krompir očistimo i isečemo na male komade. Drške celera sitno iseckamo

Uzimamo potrebnu količinu boranije iz konzerve i sitno iseckamo.

U šerpu sa posoljenom vodom stavljamo svo povrće da se skuva dok ne bude gotovo, oko 20 minuta. Ocedimo u đevđiru, prebacujemo u veliku posudu i izgnječimo spravom za gnječenje ili pasatorom, zajedno sa maslacem, jajetom, biberom, majčinom dušicom i ako je potrebno dodajemo so.

Smesu prebacujemo u odgovarajuću posudu i pečemo dok malo ne porumeni - ne dobija se kompaktna i čvrsta kora, ali kad se izvadi i okrene na poslužavnik oblikuje se nožem.

U međuvremenu izrendani kačkavalj pomešamo sa mirođijom i posipamo ravnomerno preko tople torte.

Ukrašavamo surimi štapićem, isečenim na kružiće i ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar