Način pripreme
Repu, šargarepu, papriku i krompir očistimo i isečemo na male komade. Drške celera sitno iseckamo
Uzimamo potrebnu količinu boranije iz konzerve i sitno iseckamo.
U šerpu sa posoljenom vodom stavljamo svo povrće da se skuva dok ne bude gotovo, oko 20 minuta. Ocedimo u đevđiru, prebacujemo u veliku posudu i izgnječimo spravom za gnječenje ili pasatorom, zajedno sa maslacem, jajetom, biberom, majčinom dušicom i ako je potrebno dodajemo so.
Smesu prebacujemo u odgovarajuću posudu i pečemo dok malo ne porumeni - ne dobija se kompaktna i čvrsta kora, ali kad se izvadi i okrene na poslužavnik oblikuje se nožem.
U međuvremenu izrendani kačkavalj pomešamo sa mirođijom i posipamo ravnomerno preko tople torte.
Ukrašavamo surimi štapićem, isečenim na kružiće i ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru.