Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte mleko i izrendanu koru limete zajedno sa kapljicama soka (potreban nam jesamo zeleni deo, zato koristite fino rende).
2. U posudi prosejte brašno i pomešajte ga sa suvim kvascem i muskantnim oraščićem. Napravite udubljenje u koje sipate tečnu smesu.
3. Zamesite testo u koje malo po malo dodajete rastopljeni maslac, odvojite malo za premazivanje. Mesite testo 5 minuta i na kraju stavite so. Mesite još 10 minuta, dodavajući brašno ako je potrebno, dok se ne dobije elastično i glatko testo.
4. Oblikujte lopu, namažite je i ostavite u frižideru 30 minuta. To je drugačija tehnologija od one koja nam je poznata, nemojte se čuditi zašto stavljamo testo na hladno, umesto na toplo mesto.
5. Kad prođe 30 minuta, izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi (25 stepeni) na 2 sata.
6. Nadošlo testo premesite na kratko i podelite na 4 lopte. Svaku od njih spljeskajte i posle uvijte krajeve ka unutra, i oblikujte loptice. Poređajte ih sa glatkim delom na gore, u namazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Namažite ih malacem i ponovo ostavite da nadođu jedan sat.
7. Uz pomoć oštrog niža napravite rupice na svakoj pogačici, pravite po nekoliko proreza i pritisnite. Pogledajte slike koje sam stavila.
8. Umutite jaje sa šećerom i četkom obilno namažite pogačice. U preostalo jaje stavite kokosovo brašno i poromešajte. Ovu smesu stavite preko proreza u sredini.
9. Ostavite ih još 30 minuta (potrebno je da nekoliko puta nadolaze, zašto sto testo sadrži više šećera i masti i treba mu više vremena).
10. I dolati fatalan, najbrži deo! Pecite 20 minuta na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.
Čim se ohlade pospite ih šećerom u prahu po želji. Neka vam je slatko!