Način pripreme
1. Pripremite sos tako što ugrejete pavlaku i mleko dok ne provri na umernoj vatri, da biste bili sigurni da ne izgori po dnu.
2. Stavite krem sir i čim se potrpuno rastopi izmtvite Rokfor sir. Mešajte dok se ne pomeša sa smesom i dok se ne dobije glatka smesa. Kuvajte do željene gustine.
3. Začnite belim biberom po ukusu posolite, pazite zato što je Rokfor sir slan.
4. Skuvajte rigatone u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ova testenina je deblja i treba joj malo više kuvanja.
Ocedite iz vode i poprskajte maslinovim uljem, lepo promešajte rukama da se ravnomerno rasporedi svuda.
5. Nožem iseckajte orahe na komade srednje veličine, da bi se osetili i bili hrskavi. Zapecite ih na suvom tiganju.
6. Testeninu servirajte tako što prelijte svaku porciju aromatičnim rokfor sosom i pospite orasima.
Brzo, jednostavno i ukusno!
Neka vam je slatko!