Način pripreme
Razvucite listnato testo lagano i isecite na kockice stranica od 8 cm. U svaku kocku stavite po malo od mrvljenih oraha i presavijte testo tako da dobijete trougao. Poređajte svaki od njih u namazan pleh, namažite belancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.
U međuvremenu počnite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte navedenu količinu vode i čim počne da vri dodajte šećer. Mešajte dok se ne rastopi potpuno, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Vreme je za krem. U velikoj posudi umutite jaja i u njih dodajte šećer, brašno i sveže mleko. Ovu smesu ugrejte i mešajte dok se ne zgusne. Čim se ohladi, umutite pavlaku i vanilu i ostavite sa strane.
Gotove trouglove prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da ga upiju bar 5 sati.
Servirajte premazane pripremljenim kremom.
Komentari