Trouglovi sa orasima i kremom

07/10/2019
"Oni sati dok čekate da sočni trouglovi upiju sirup, činiće vam se kao dani, zato što nećete imati strpljenja da ih probate "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za trouglove
  • lisnato testo - 800 g
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • belanca - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 1 šolja
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite listnato testo lagano i isecite na kockice stranica od 8 cm. U svaku kocku stavite po malo od mrvljenih oraha i presavijte testo tako da dobijete trougao. Poređajte svaki od njih u namazan pleh, namažite belancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.

U međuvremenu počnite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte navedenu količinu vode i čim počne da vri dodajte šećer. Mešajte dok se ne rastopi potpuno, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Vreme je za krem. U velikoj posudi umutite jaja i u njih dodajte šećer, brašno i sveže mleko. Ovu smesu ugrejte i mešajte dok se ne zgusne. Čim se ohladi, umutite pavlaku i vanilu i ostavite sa strane.

Gotove trouglove prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da ga upiju bar 5 sati.

Servirajte premazane pripremljenim kremom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
11.10.2019 00:37
Uf kako je ovo dobro,bravooooo!
0
0