Trouglovi sa orasima i kremom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Trouglovi»Trouglovi sa orasima i kremom

Trouglovi sa orasima i kremom

Trouglovi sa orasima i kremom
07/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Oni sati dok čekate da sočni trouglovi upiju sirup, činiće vam se kao dani, zato što nećete imati strpljenja da ih probate"

Potrebni sastojci

  • za trouglove
  • lisnato testo - 800 g
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • belanca - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 1 šolja
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite listnato testo lagano i isecite na kockice stranica od 8 cm. U svaku kocku stavite po malo od mrvljenih oraha i presavijte testo tako da dobijete trougao. Poređajte svaki od njih u namazan pleh, namažite belancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.

U međuvremenu počnite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte navedenu količinu vode i čim počne da vri dodajte šećer. Mešajte dok se ne rastopi potpuno, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Vreme je za krem. U velikoj posudi umutite jaja i u njih dodajte šećer, brašno i sveže mleko. Ovu smesu ugrejte i mešajte dok se ne zgusne. Čim se ohladi, umutite pavlaku i vanilu i ostavite sa strane.

Gotove trouglove prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da ga upiju bar 5 sati.

Servirajte premazane pripremljenim kremom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: