Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Trouglovi sa orasima i kremom

Trouglovi sa orasima i kremom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Trouglovi sa orasima i kremom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Oni sati dok čekate da sočni trouglovi upiju sirup, činiće vam se kao dani, zato što nećete imati strpljenja da ih probate"

Potrebni sastojci

  • za trouglove
  • lisnato testo - 800 g
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • belanca - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 1 šolja
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite listnato testo lagano i isecite na kockice stranica od 8 cm. U svaku kocku stavite po malo od mrvljenih oraha i presavijte testo tako da dobijete trougao. Poređajte svaki od njih u namazan pleh, namažite belancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.

U međuvremenu počnite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte navedenu količinu vode i čim počne da vri dodajte šećer. Mešajte dok se ne rastopi potpuno, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Vreme je za krem. U velikoj posudi umutite jaja i u njih dodajte šećer, brašno i sveže mleko. Ovu smesu ugrejte i mešajte dok se ne zgusne. Čim se ohladi, umutite pavlaku i vanilu i ostavite sa strane.

Gotove trouglove prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da ga upiju bar 5 sati.

Servirajte premazane pripremljenim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Uf kako je ovo dobro,bravooooo!
11.10.2019 00:37