Posni kolač sa jabukama, grizom i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
16/11/2017
"U sezoni posnih kolača već imamo i favorita - probajte ovu đakoniju s jabukama, grizom i orasima "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42 305
  • Pregledi tokom meseca364
  • Pregledi tokom sedmice69
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koristimo dve posude, u jednu stavljamo suve sastojke, a u drugu jabuke.

Oljuštimo i narendamo jabuke, stavimo u njih cimet i ostavljamo sa strane da puste sok i nakon toga dodajemo i ulje. U drugoj posudi pomešamo suve sastojke.

U kvadratnu posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i počinjemo da ređamo smese. Prvo suvu smesu, posle jabuke - tako dok se ne potroše sastojci.

Na kraju završimo jabukama. Odozgo posipamo isečenim orasima i susamom.

Pečemo oko 40-50 minuta. Po želji možete da pospete šećerom u prahu.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar