Prolećni venac

17/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Ispletite bar jedan takav venac, da zabeležite najlepše od svih godišnjih doba i da jedete ukusno "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • testo - 400 g, gotovo
  • mladi luk - 1 struk
  • spanać - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i spanać se prodinstaju u malo ulja. Dodajte umućena jaja i promešajte dobro.

Dodajte isečen kačkavalj na kocke. Posolite i pospite biberom.

Sklonite nadev sa ringle i ostavite da se ohladi.

Razvijte testo u okruglu koru, veliku koliko posuda u kojoj ćete peći. Po krajevima kore rasporedite ravnomerno nadev.

Isecite na 8 trouglova s unutrašnje strane do nadeva. Uzimate vrh svakog trougla i okrećite ga ka nadevu.

Pecite venac na 200 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar