Prolećni krompirici

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211200
Prolećni krompirici
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nemamo strpljenja da izađu prvi prolećni krompirići, zato što ih obožavamo"

Potrebni sastojci

  • krompirići - 1 kg, mali i mladi, može i sa korom
  • mirođija - 1/2 veze, može i više
  • beli luk - 1 supena kašika u prahu
  • so - po ukusu
  • biber
  • bujon od povrća - 1/2 kockice
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite krompiriće, nakon toga ih stavite da se kuvaju, ali pazite da se ne raskuvaju.

Tvrdo kuvane krompiriće ocedite iz vode.

Ugrejte mast u šerpi ili dubokom tiganju i sipajte krompiriće. Pažljivo mešajte 2-3 minuta.

Začinite belim lukom, solju, biberom i mrvljenim bujonom od povrća.

Nakraju dodajte iseckanu mirođiju, dinstajte još 1 minut i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: