Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Domaći kolačici sa medom i lešnicima

Domaći kolačici sa medom i lešnicima

Domaći kolačici sa medom i lešnicima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Objasnite drugim ljudima, da su ovo vaši domaći kolači i da ne nameravate da ih delite ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - pola šolje
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • kora od limuna - 1/2 kom.
  • cimet - 1 kašičica
  • lešnici - 3 kašike, mleveni
  • med - 2 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - za srednje meko testo
  • lešnici - 20 komada, celi
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom, dodaje se ulje, med, kiselo mleko sa sodom umuećnom u njemu da se aktivira, narendana kora polovine limuna, cimet i mleveni lešnici.

Dodaje se brašno i zamesi se srednje meko testo, da se ne lepi.

Kida se malo parče testa i oblikuje se u lopticu. Poređaju se u posudu za pečenje na papir za pečenje. U sredinu svakog kolača se stavlja po jedan ceo lešnik i blago se pritisne u testo.

Kolači se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvade se iz posude na novo parče papira i posipaju se šećerom u prahu. Poređaju se u tanjir i serviraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: