Dimljena krilca s paradajz sosom i krompirićima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
17/11/2017
"Zbog ovakvih đakonija sanjamo da su pilići odmah dimljeni i da imaju bar 5 krilca "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano227
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 8 komada, dimljena
  • krompir - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 lista
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompiriće i isecite ih na krupne kocke.

Isecite luk na sitno, a paradajz narendajte na rende, kad odstranite ljusku.

Oljuštite čenove belog luka i pasirajte ih presom.

Zagrejte ulje i stavite luk i beli luk. Zapržite na 1-2 minuta i dodajte paradajz.

Izdinstajte oko 5 minuta i dodajte alevu papriku, kari, lovorov list, so i toplu vodu.

Promešajte i ostavite pod poklopcem da se krčka još 5-6 minuta.

Za to vreme u posudu za pečenje poređajte krilca i krompiriće.

Prelijte ih vrelim paradajz sosom i stavite u zagrejanu rernu.

Kuvajte oko 45 minuta dok ne omekša krompir.

Izvadite gotovo jelo i pospite ga usitnjenim svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar