Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa krompirićima u đuvečari

Svinjetina sa krompirićima u đuvečari

SilviaSilvia
Početnik
8134
Svinjetina sa krompirićima u đuvečari
Fotografije: Silvia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Nema nikakve filozofije. Samo stavljate u đuvečaru i pečete – posle jedete s apetitom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • krompir - 500 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • paradajz pire - 2 kašike
  • ulje - 100 g
  • šarena so - 1 kašika
  • čubar
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, operemo i nasečemo na krupnije komade. Šagarepu i luk nasečemo na manje kockice, a svinjsko meso na veće zalogaje.

Sve pripremljene sastojke stavimo u đuvečaru, dodamo paradajz pire, alevu papriku, šarenu so i ulje. Prelijemo sa 2-3 šoljice vode, posolimo po ukusu, dodamo ostale začine i sve dobro promešamo.

Đuveč stavljamo u dobro zagrejanu rernu i pečemo dok ne bude gotovo, otprilike oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: