Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Brauni od bundeve bez šećera

Brauni od bundeve bez šećera

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Brauni od bundeve bez šećera3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Super desert koji će naterati vaše prijatelje da priznaju da ste nesumnjivi majstor u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • bundeva - pola male bundeve
  • jabuke - 1 komad, mala
  • suvo grožđe - 20 g
  • banane - 1 komad (prezrela)
  • jaja - 2 komada (srednje veličine)
  • kakao - 2 kašike, sirov
  • kokos - 1 kašika
  • soda bikarbona - na vrh noža
  • brašno od spelte - 2 kašike
  • brašno od smena lana - 2 kašike
  • susamov tahinni - 2 kašike
  • zrna kakaa - za garniranje
  • marmelada od šljiva - za garniranje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu - oljuštena i isečena na krupne kocke, jabuku (neoljuštenu), bez semenki i suvo grožđe, stavljamo da se ispeku pod poklopcem, da se izdinstaju i brže omekšaju.

Kad se ohlade stavljamo ih u blender. Na kratko blendiramo i u posudu dodajem bananu, jaja, kakao, kokos, brašno od spelte i lanenog semena, sodu. Ponovo blendiramo, da dobijemo glatku smesu za kolač.

U malu posudu za pečenje s papirom za pečenje postavljenim na dno, sipam smesu. Zagladim odozgo i dodajem tu i tamo susamov tahini. Rasporedim blago viljuškom tahini tako da ostane na površini.

Brauni se peče na srednje jakoj temperaturi dok ne bude gotovo (dok čačakalica ne bude suva).

Servira se ohlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: