Domaći keksići sa đumbirom i ratlukom

19/11/2017
"U svakom domu treba da ima po jedna specijalna tegla u kojoj ima samo domaćih keksića sa đumbirom i ralukom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano381
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno u pleh, u sredini napravite udubljenje. U kiselom mleku rastvorite prašak za pecivo i sipajte u brašno.

Dodajte rastopljenu svinjsku mast, vanilu, dva prstohvata đumbira u prahu i 1 supenu kašiku šećera. Promešajte kašikom da se sastojci pomešaju. Na kraju zamesite meko testo /da se ne lepi/.

Ratluk isecite na komaciće. Kidajte loptice testa, spljeskajte ih dlanovima na malu pogačicu, u sredinu stavite komad ratluka. Ponovo oblikujte lopticu. Tako uradite dok ne potrošite sve sastojke.

Keksiće poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju i izvadite na papir Obilno pospite šećerom u prahu i poređajte na tanjir.

Napmena: Broj keksića zavisi od veličine.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar