Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Domaći Ratluk»Domaći ratluk sa želatinom

Domaći ratluk sa želatinom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Domaći ratluk sa želatinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"Ako se pitate kako se sprema domaći ratluk, evo vam jedan sjajan recept"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • prirodni skrob - 70 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 1 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 kašika
  • korice limuna
  • vanila
  • kokosovo brašno
  • slatko od borovnica - 2 - 3 kašike
  • ulje - ili maslinovo ulje za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte jednu šolju vode zajedno sa šećerom i spremite šećerni sirup.

Rastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi.

Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte. Smanjite ringlu na najnižu temperaturu i kuvajte smesu dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Maleo pre nego što se zgusne dodajte sok od limuna i promešajte.

Podelite smesu na dva dela - u jedan dodajte slatko od borovnica, a u drugi - korice limuna.

Namažite dve male posude za pečenje maslinovim uljem ili uljem i sipajte smese.

Rasporedite ravnomreno i ostavite smesu da se želira potpuno.

Isecite male ratluke i uvaljajte svaki u kokosovo brašno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: