Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Domaći ratluk»Domaći ratluk sa želatinom

Domaći ratluk sa želatinom

Domaći ratluk sa želatinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"Ako se pitate kako se sprema domaći ratluk, evo vam jedan sjajan recept"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • prirodni skrob - 70 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 1 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 kašika
  • korice limuna
  • vanila
  • kokosovo brašno
  • slatko od borovnica - 2 - 3 kašike
  • ulje - ili maslinovo ulje za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte jednu šolju vode zajedno sa šećerom i spremite šećerni sirup.

Rastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi.

Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte. Smanjite ringlu na najnižu temperaturu i kuvajte smesu dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Maleo pre nego što se zgusne dodajte sok od limuna i promešajte.

Podelite smesu na dva dela - u jedan dodajte slatko od borovnica, a u drugi - korice limuna.

Namažite dve male posude za pečenje maslinovim uljem ili uljem i sipajte smese.

Rasporedite ravnomreno i ostavite smesu da se želira potpuno.

Isecite male ratluke i uvaljajte svaki u kokosovo brašno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti