Kolač od oraha sa kremom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
20/11/2017
"Definitivno u top 5 najukusnijih kolača uz kafu, bez uzimanja u obzir dva parčeta koja smo dobili kao mito "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - pola šolje
  • ulje - pola šolje
  • orasi - 1 šolja, namrvljeni
  • kokosovo brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • puding - 2 komada, vanila
  • šećer - 10 kašika
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 i po šolja
  • vanila - 1 komad
  • orasi - malko, samleveni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa sirupom tako što promešate sastojke za njega i stavite na jaku vatru da provri. Nakon što provri, smanjite vatru i ostavite da vri oko 8-10 minuta.

Sledi spremanje krema. Za tu svrhu zagrejte veći deo mleka sa šećerom. U ostatku mleka rastvorite puding. Na tihoj vatri zagrejanom mleku u tankom mlazu dodajte rastvoren puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Gotov puding uvijte streč folijom i ostavite na hladno mesto da se potpuno ohladi.

U posudi mikserom umutite pavlaku u vazdušast krem. Dodajte mu u porcijama hladan puding uz neprestano mešanje mikserom dok se nedobije ujednačen vazdušast krem.

Za koru umutite jaja i šećer mikserom u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu i prethodno pomešane suve sastojke uz neprestano mešanje špatulom.

Namažite pravougaonu ili kvadratnu posudu za pečenje maslacem i rasporedite smesu ravnomerno u nju.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ispečen i vruć kolač prelijte ravnomerno hladnim sirupom, uvijte aluminijumskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Rasporedite krem preko ohlađenog kolača i pospite mlevenim orasima. Gotov kolač je poželjno da odstoji bar dva sata, ako izdržite iskušenje njegove arome.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar