Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac, med i sodu pomešanu sa sirćerom. Posebno pomešajte prosejano brašno i cimet, dodajte u smesu od jaja u etapama uz neprestano mešanje. Na kraju zamesite i oblikujte testo.
Namazanim rukama oblikujte toptice, poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, spljeskajte ih tanko kao pitice. Pecite u prthodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Dok su još topli medenjaci izvadite unutrašnjost sa ravnog dela i sačuvajte mrvice. Ugrejte sveže mleko i u njegaa dodajte mekani maslac, isečen na kockice, dodajte mrvice i orahe, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Napunite medenjake kremom i zalepite ih po dva.
Napravite glazuru tako što rastopite čokoladu sa maslacem. Zalepljene medenjake do pola potopite u čokoladnu glazuru.
Ako želite, možete ih ostaiti tako, ali možeze posudi i sa po 1 prstohvatom mlevenih oraha. Svakog dana koji prođe, medenjaci su sve ukusniji i mekši, čuvajte ih u kutiji.