Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od oraha sa kremom

Kolač od oraha sa kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kolač od oraha sa kremom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Definitivno u top 5 najukusnijih kolača uz kafu, bez uzimanja u obzir dva parčeta koja smo dobili kao mito"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - pola šolje
  • ulje - pola šolje
  • orasi - 1 šolja, namrvljeni
  • kokosovo brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • puding - 2 komada, vanila
  • šećer - 10 kašika
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 i po šolja
  • vanila - 1 komad
  • orasi - malko, samleveni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa sirupom tako što promešate sastojke za njega i stavite na jaku vatru da provri. Nakon što provri, smanjite vatru i ostavite da vri oko 8-10 minuta.

Sledi spremanje krema. Za tu svrhu zagrejte veći deo mleka sa šećerom. U ostatku mleka rastvorite puding. Na tihoj vatri zagrejanom mleku u tankom mlazu dodajte rastvoren puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Gotov puding uvijte streč folijom i ostavite na hladno mesto da se potpuno ohladi.

U posudi mikserom umutite pavlaku u vazdušast krem. Dodajte mu u porcijama hladan puding uz neprestano mešanje mikserom dok se nedobije ujednačen vazdušast krem.

Za koru umutite jaja i šećer mikserom u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu i prethodno pomešane suve sastojke uz neprestano mešanje špatulom.

Namažite pravougaonu ili kvadratnu posudu za pečenje maslacem i rasporedite smesu ravnomerno u nju.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ispečen i vruć kolač prelijte ravnomerno hladnim sirupom, uvijte aluminijumskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Rasporedite krem preko ohlađenog kolača i pospite mlevenim orasima. Gotov kolač je poželjno da odstoji bar dva sata, ako izdržite iskušenje njegove arome.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: