Način pripreme
Počnite sa sirupom tako što promešate sastojke za njega i stavite na jaku vatru da provri. Nakon što provri, smanjite vatru i ostavite da vri oko 8-10 minuta.
Sledi spremanje krema. Za tu svrhu zagrejte veći deo mleka sa šećerom. U ostatku mleka rastvorite puding. Na tihoj vatri zagrejanom mleku u tankom mlazu dodajte rastvoren puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Gotov puding uvijte streč folijom i ostavite na hladno mesto da se potpuno ohladi.
U posudi mikserom umutite pavlaku u vazdušast krem. Dodajte mu u porcijama hladan puding uz neprestano mešanje mikserom dok se nedobije ujednačen vazdušast krem.
Za koru umutite jaja i šećer mikserom u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu i prethodno pomešane suve sastojke uz neprestano mešanje špatulom.
Namažite pravougaonu ili kvadratnu posudu za pečenje maslacem i rasporedite smesu ravnomerno u nju.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ispečen i vruć kolač prelijte ravnomerno hladnim sirupom, uvijte aluminijumskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Rasporedite krem preko ohlađenog kolača i pospite mlevenim orasima. Gotov kolač je poželjno da odstoji bar dva sata, ako izdržite iskušenje njegove arome.