Način pripreme
Napravite svaku koru odvojeno (treba da ih bude ukupno tri). Odvojte belanca i umutite ih sa šećerom. Dodajte žumanca jedno po jedno. Dodajte ulje i prosejano brašno s kakaom, dok mešate rukom s mešalicom.
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Tako napravite i druge dve kore. Ostavite ih da se ohlade. Izmrvite lešnike na krupno i zapecite ih na kratko.
Nakon toga istopite belu čokoladu na vodenoj pari i prebacite je u gotove lešnike. Sipajte ih u tanjir i ostavite u zamrzivač da se malo ohlade. Nakon toga izmrvite na parčiće.
Pavlaku umutite sa šećerom u prahu i dodajte joj istopljenu čokoladu. Sve dobro zamesite.
Odvojeno skuvajte kakao sa šećerom i ostavite ga da se ohladi. Stavite jednu koru u kalup.
Sirupirajte je kakaom, prekrijte tečnom čokoladom. Pospite parčićima lešnika i belom čokoladom, kao i namrvljenim rolerima sa nadevom od kajsije. Stavite odozgo drugu koru.
Natopite je kakaom i sipajte krem, dobro zagladite i prekrijte trećom korom (prelijte i nju).
Tako sklopljenu tortu stavite u frižider na nekoliko sati. Oslobodite od prstena, premestite pažljivo tortu na odgovarajući poslužavnik. Namažite je umućenom pavlakom.
Ukrasite po vašoj želji rolerima, čokoladnim lopticama itd.