Način pripreme
U posudi umutite jaja i dodajte vodu, konjak, so i sirće.
Odvojeno prosejte brašno i dodajte smesu od jaja i nasečene komade margarina, umesite meko testo, koje se ne lepi za prste, a ako je potrebno dodajte brašno. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite u frižider na dva sata.
Za to vreme napravite krem za Napoleon tortu. Odvojite 300 ml hladnog mleka, a ostatak skuvajte u šerpi. U drugu metalnu posudu, umutite žumence sa šećerom, dodajte brašno i neprestano mešajući sipajte u tankom mlazu hladno mleko, dok ne dobijete glatku smesu.
Stavite posudu na slabu vatru i uz pomoć kutlače sipajte vruće mleko neprestano mešajući , dok se krem ne zgusne i onda ga skinite sa vatre. Dodajte vanilu i maslac nasečen na komade i mešajte dok se maslac ne rastopi. Umotajte krem providnom folijom i ostavite ga da se potpuno ohladi.
Za kore, podelite testo na 12 jednakih delova i napravite loptice. Na papiru za pečenje oklagijom razvucite veoma tanke kore, koje tanjirom isečete u okruglu formu. Krugove i isečene komade - viškove testa pecite u umereno zagrejanoj rerni. Ovaj postupak ponovite za svih 12 loptica.
Odvojite ispečene viškove testa i izmrvite ih oklagijom na papiru za pečenje. Oni će vam biti potrebni za posipanje torte.
Sklopite tortu, tako što ređate koru pa krem i na kraju završite kremom. Premažite kremom sklopljenu tortu i sa strane. Pospite tortu obilno smrvljenim ostatcima testa sa svih strana.
Ostavite tortu u frižider da odstoji najmanje 12 sati.