Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilom, promešajte špatulom dok ne dobijete homogenu masu. Sipajte smesu u pleh prečnika 30 cm, koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Podelite koru na dva dela po horizontali.
Za sirup u metalnom sudu karamelizirajte šećer do željene boje karamela, ulijte vodu u njega i kuvajte dok se ne rastvori, a zatim prelijte kore.
Za krem odvojite 200 ml od hladnog mleka i u njemu rastvorite brašno i glatku kašu, a zatim dodajte vanilu. Preostalo mleko sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i na slaboj vatri ga ugrejte uz povremeno mešanje.
Malo pre nego mleko provri, u tankom mlazu i uz neprestano mešanje dodajte rastvoreno brašno. Dodajte maslac, nasečen na komade i mešajte dok se ne rastopi. Kuvajte krem dok ne dobijete željenu gustinu.
Sklopite tortu sa vrućim kremom, tako što ređate koru pa krem, premažite tortu i sa strane kremom. Pospite tortu mlevenim orasima sa svih strana, ostavite je da se potpuno ohladi i tada je poslužite.