Način pripreme
Aktivirajte kvasac na uobičajeni način - malo toplog mleka, kašičica šećera, kvasac i brašno. Umutite jaja sa ostalim namirnicama bez maslaca i ulja.
Prosejte brašno i umesite meko testo, premažite radnu površinu uljem i prebacite testo. Počnite da mesite i dodajte po malo ulje i maslac i mesite duže vreme. Kada testo upije svu masnoću ostavite ga na toplom mestu da naraste.
Napravite loptice, koje podelite na dva valjka i u njih stavite nasečenu čokoladu i naseckane šljive koje ste potopili u malo ruma ili konjaka.
Uvrtite valjke i zamotajte ih i tako dobivene uskršnje kolače stavite u silikonske kalupe za mafine.
Prekrijte ih i ostavite da narastu. Kada su gotovi premažite ih umućenim jajetom sa malo mleka, pospite ih bademima i šećerom.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Veoma su ukusni i prijatni.