Način pripreme
Promešajte jaja sa medom, cimetom, uljem i dodajte sodu ugašenu u malo sirćeta. Uz neprestano mešanje dodajte prosejano brašno, koliko je neophodno, dok se ne dobije testo koje može da se razvija. Gotovo testo se razvija u list debljine 7-8 mm i od njega se iseku krugovi.
Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom i ispecite ih u jako zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Peku se dok ne uhvate prijatnu braon preplanulost.
Nakon toga pomoću kašičice se blago izdube u sredini. Za nadev istopite maslac i promešajte ga zajedno s toplim mlekom.
Sameljite unutrašnjost kolača i pomešajte sa mlevenim orasima i šećerom u prahu. U tu smesu dodajte maslac u mleko id obro promešajte sa korom limuna. Slepite izdunljeni keks s nadevom, dva po dva.
Od ovih sastojaka se dobija oko 60 duplih kolačića od cimeta. Odatle možete da špricate tankim nastavkom istopljenu čokoladu u tankim trakama preko kolača ili da zalepite krajeve namrvljenim orasima.