Najobičniji keks

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Najobičniji keks
Fotografije: Antonia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
60
"Kulinarska magija - najobičniji keks obično je najukusniji"

Potrebni sastojci

  • voda - 60 ml
  • šećer - 140 g
  • ulje - 10 kašika
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • brašno - oko 400 g
  • vanila - 2 komada
  • prašak za pecivo - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Voda i šećer se mešaju dok se šećer ne istopi, naliva se ulje i ponovo se meša.

Dodaje se kiselo mleko, nakon toga počinjemo da dodajemo po malo brašna zajedno s praškom za pecivo i vanilom.

Zamesi se meko nelepljivo testo.

Razvija se testo u koru debljine oko 3-5 mm i iseku se figure.

Peče se 10-15 minuta na 180 stepeni dok ne dobiju roze boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: