Vanila keks

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Vanila keks
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Da li znate da je uz vanila keks popodnevna kafa još prijatnijeg ukusa"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, M veličine
  • šećer u prahu - 100 g
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - 130 ml
  • med - 30 g
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 420 g
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje sa praškom za pecivo.

Jaja se zajedno sa solju i šećerom promešaju žičanom mutilicom, U njih se dodaju med, ulje i vanila.

U smesu se postepeno dodaje brašno, pri čemu se meša kašikom. Nakon što se testo zgusne dodatno se zamesi na radnoj površini.

Od testa se kidaju loptice veličine oraha. Pomoću poslastičarskog češlha se svaka loptica pritiska sa obe strane, da se dobiju šare.

Keks se poređa u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje,

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Nek vam je slatko!

Vanila keks je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: