Turšija od karfiola i šargarepe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
24/11/2017
"Da imate da grickate tokom zime "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 827
  • Pregledi tokom meseca98
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 4 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • aspirin
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol i šargarepe se iseku na krupno. Promešaju se. Tegle se pune isečenim karfiolom i šargarepama. Čvrsto se pritisnu.

U svaku teglu se stavljaju po dva aspirina, 1 kašičica sirćeta, 1 kašičica soli i 1 kašika ulja.

Nakon što su napunjene dolivaju se vrelom vodom. Tegle se zatvaraju i okreću se poklopcima na dole.

Nakon toga tegle se zavrću. U naredna dva dana tegle se mućkaju. Nakon toga se čuvaju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar