Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od karfiola i šargarepe

Turšija od karfiola i šargarepe

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Turšija od karfiola i šargarepe
Fotografije: Jordanka Taseva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Da imate da grickate tokom zime"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 4 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • aspirin
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol i šargarepe se iseku na krupno. Promešaju se. Tegle se pune isečenim karfiolom i šargarepama. Čvrsto se pritisnu.

U svaku teglu se stavljaju po dva aspirina, 1 kašičica sirćeta, 1 kašičica soli i 1 kašika ulja.

Nakon što su napunjene dolivaju se vrelom vodom. Tegle se zatvaraju i okreću se poklopcima na dole.

Nakon toga tegle se zavrću. U naredna dva dana tegle se mućkaju. Nakon toga se čuvaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: