Način pripreme
U malu posudu za pečenje namazanu uljem poređaju se kriške hleba kao kora. Praznina između njih se popuni jednom od kriški isečenom na parčiće.
Zagreva se ulje u tiganju, zapržimo sitno isečen luk i papriku dok ne omekšaju.
Dodaje se paradajz, oljušten i isečen na kocke, začini se solju i biberom. Sklanja se sa ringle da se blago ohladi.
U posudi se umute jaja viljuškom, dodaje se smesa iz tiganja, isečene kocke kobasice po izboru, parčići masline i peršun.
Polovina narendanog kačkavalja se dodaje u smesu od jaja i meša se. Rasporedi se preko hlebne osnove. Odozgo se posipa preostalim kačkavaljem.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15-20 minuta, dok se poslednjih deset minuta zapeče samo odozgo za zlatastu koricu.
Iseče se na 4 parčeta, posipa se percima mladog luka i servira sa šoljom čaja. Brzo, lako i ukusno :)))