Svinjske šnicle marinirane u kiselom mleku

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
25/11/2017
"Jedan savet, koji smo naučili od babe - da mariniramo šnicle u kiselom mleku "
Kuvanje18 min.
Ukupno18 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 168
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 8 komada, svinjske
  • kiselo mleko - pola šolje
  • sok od limuna - 3 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • đumbir - 1 kašike
  • mleveni biber - 1 kašičica
  • muskatni oraščić
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Marinadu pripremamo muteći kiselo mleko, kome se dodaju sok od limuna, ulje, đumbir, biber i narendan muskatni oraščić.

Šnicle se prelivaju marinadom i ostavljaju da odstoje tako 2 sata. U odgovarajuću plitku posudu se poređaju šnicle, pri čemu im tanji deo ide ka centru.

Peku se na rešetki uz punu jačinu mikrotalasne i na uključenom roštilju 7-8 minuta. Okreću se, namažu marinadom i peku još 7-8 minuta. Serviraju se sa odgovarajućim garnirungom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar