Čipkasti kolač uz kafu

25/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Nežan dodatak svakoj šolji aromatične kafe "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano748
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se umute jaja sa šećerom i uljem. Sipaju se soda i prašak za pecivo u kiselo mleko i viljuškom se promešaju da se aktiviraju.

Dodaju se u jajčanu smesu, dodaje se slatko od trešanja, sitno mleveni lešnici, neskvik, esencija ruma i na kraju brašno.

Drvenom varjačom se dobro promeša da se pomešaju sastojci.

U posudu za pečenje preko papira za pečenje se sipa smesa za kolač i kašikom se zagladi. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Izvadi se na rešetku da se ohladi. Pokriva se čipkanom salvetom i posipa šećerom u prahu.

Pažljivo se sklanja salveta tako da ostane jasan trag preko kolača. Iseče se na romboide i servira sa šoljom espresa.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti