Način pripreme
1. Isecite paradajz na kockice. On ne treba da bude prezreo, nego tvrd. Ako mu je koža mnogo debela (to zavisi od sorte) dobro je da ga oljuštite.
2. Sitno iseckajte vlašac i pomešajte ga sa paradajzom. Dodajte malsinovo ulje, sok od limuna, biber i so po ukusu.
3. File lososa takođe isecite na kockice i pomešajte sa sosom vorčester, tabasko i biberom.
4. U široki tanjir stavite kockcasti ili okrugao obruč (ako nemate možete koristiti isečenu plastičnu flašu od vode) i počnite da oblikujete slojeve za naš tartar.
5. Na dno stavite krem sir, pritisnite kašikom da dobije oblik obruča. Dobro poravnajte. Preko njega rasporedite kockice začinjenog paradajza, bez soka koji ste odvojili. Odozgo stavite losos, ponovo pritisnite da postane kompaktno i da dobije oblik obruča. Zvršite crnim kavijarom, rasporedite ga u tankom sloju.
6. Pažljivo sklonite obruč, ukrasite listićima rukole i servirajte.
Prijatno!