Način pripreme
1. Isecite kriške hleba na pola i pecite ih na gril tiganju nekoliko sekundi. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
2. Dok se hlade pomešajte krem sir, kiselu pavlakju i so i mešajte dok se ne pomešaju. Sada po želji možete dodati sitno iseckan mladi beli luk.
3. Isecite file dimljenog lososa ili pilećeg mesa na relativno ravne trakice /nije potrebno da budu potpuno jednake/.
4. Operite mirođiju i izaberite listiće iste veličine. Otkinite ih i osušite ubrusom.
5. Isecite krastava na krugove ili napravite trakice ljuštilicom. Ostavite ih blizu da vam budu pri ruci kada budete sastavljali zalogaje.
6. Poređajte hladne kriške na lep oval/ovale ili tanjir po izboru i namažite smesom od sira i pavlake. Stavite komadić krastavca odozgo i pritisnite da se zalepi za krišku /možete ostaviti pola zalogaja bez krastavca da bi bilo različito/.
7. Težak deo - uzmite traku lososa /piletine i pažljivo počnite da uvijate dok ne dobijete ružicu.
Pažljivo stavite ružicu na komad krastavca /da uštedite vreme ili da koristite isečke lososa možete iseći lososa na male komade i da ih stavite na krastavac/.
8. Kada oblikujete i stavite ružice, ukrasite zelenim začinima.