Način pripreme
Lepo operite krompir, nemojte ga ljuštite, isecite po dužini na dva dela. Namažite polovine maslinovim uljem, natrljajte sa malo soli i stavite sa ispupčenjem na gore u pleh, namazan ili obložen papirom za pečenje.
Stavite u rernu, ugrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Viljuškom proverite da li su mekani i gotovi, ako je tako, izvadite ih i kašikom izvadite unutrašnjost, nemojte ići do kraja.
Dok je još topla, unutrašnjost krompira, izgnječite je viljuškom, zajedno sa maslacem, belim biberom i malo soli.
Iseckajte masline i lososa na sitno i promešajte sa krompir pireom.
Ovom smesom napunite krompir. Pospite prezlama i pritisnite lagano prstima da se zalepe.
Vratite ponovo u rernu na kratko, dok ne dobiju koricu.
Servirajte tople, ne previše vrele, da se bolje oseća ukus.
Prijatno!