Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Tartar od dimljenog lososa

Tartar od dimljenog lososa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Tartar od dimljenog lososa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Prefinjen predlog za ljubitelje gurmanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • losos - 100 g, dimljeni file
  • krem sir - 4 supene kašike
  • paradajz - 1 komad, mali
  • vlašac - nekoliko strukova
  • crni kavijar - 3 kašičice
  • rukola - 4 - 5 listića
  • biber - po ukusu
  • sok od limuna - 2 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sos tabasko - 1 kapljica ili po ukusu
  • sos vorčester - 2 kapljice ili po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite paradajz na kockice. On ne treba da bude prezreo, nego tvrd. Ako mu je koža mnogo debela (to zavisi od sorte) dobro je da ga oljuštite.

2. Sitno iseckajte vlašac i pomešajte ga sa paradajzom. Dodajte malsinovo ulje, sok od limuna, biber i so po ukusu.

3. File lososa takođe isecite na kockice i pomešajte sa sosom vorčester, tabasko i biberom.

4. U široki tanjir stavite kockcasti ili okrugao obruč (ako nemate možete koristiti isečenu plastičnu flašu od vode) i počnite da oblikujete slojeve za naš tartar.

5. Na dno stavite krem sir, pritisnite kašikom da dobije oblik obruča. Dobro poravnajte. Preko njega rasporedite kockice začinjenog paradajza, bez soka koji ste odvojili. Odozgo stavite losos, ponovo pritisnite da postane kompaktno i da dobije oblik obruča. Zvršite crnim kavijarom, rasporedite ga u tankom sloju.

6. Pažljivo sklonite obruč, ukrasite listićima rukole i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: