Način pripreme
U posudi pomešajte 200 ml mleka, prethodno lagano ugrejano, šećer i suvi kvasac. Kvasac ostavite na desetak minuta da se aktivira.
Kad nadođe, dodajte 100 ml tople vode i ulje, kašiku i po soli, jedno belance i prosejano brašno.
Zamesite glatko testo, oblikuje loptu, pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da nadođe oko jedan sat. Od nadošlog testa oblikujte 14 jednakih loptica.
Svaku loptu uvijte kao fitilj, presavijte ga i zavežite, a krajeve savijte ka sredini u uže. Hlepčiće poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođe još oko pola sata.
Nakon toga svaki hlepčić potopite u sveže mleko, namažite umućenim žumancem i pospite susamom i makom.
Kajzericе pecite u pretodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.