Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Kajzerice sa mlekom

Kajzerice sa mlekom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kajzerice sa mlekom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Iz kuninje se širi nedodoljiv miris toplih hlepčića, izvađenih iz rerne - dolazite li da doručkujemo zajedno"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • voda - 100 ml, topla
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 i 1/2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 500 g
  • semenke - susam i mak za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte 200 ml mleka, prethodno lagano ugrejano, šećer i suvi kvasac. Kvasac ostavite na desetak minuta da se aktivira.

Kad nadođe, dodajte 100 ml tople vode i ulje, kašiku i po soli, jedno belance i prosejano brašno.

Zamesite glatko testo, oblikuje loptu, pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da nadođe oko jedan sat. Od nadošlog testa oblikujte 14 jednakih loptica.

Svaku loptu uvijte kao fitilj, presavijte ga i zavežite, a krajeve savijte ka sredini u uže. Hlepčiće poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođe još oko pola sata.

Nakon toga svaki hlepčić potopite u sveže mleko, namažite umućenim žumancem i pospite susamom i makom.

Kajzericе pecite u pretodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: