Kajzerice

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167947
Kajzerice
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 4
29/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kajzerice - mekane, tople, ukusne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • kvasac - 1 komad, suvi 7 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 200 ml
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U deo prosejanog brašna se stavlja kvasac, šećer i so. Promeša se dobro kašikom.

Nakon toga se pravi udubljenje i tamo se sipa topla voda. Postepeno se dodaje još brašna i zamesi se srednje meko i elastično testo.

Na kraju mešenja testo se istegli napred, sipa se ulje i testo se dodatno izmesi dok se ne upije.

Testo se pokriva krpom i ostavlja se da naraste na toplom - dok ne udvostruči svoj obim.

Kada je testo gotovo, pravi se u rolat i od njega se seku jednaki delovi - oblikuju se loptice, malo veće od oraha.

Svaka loptica se seče blago tri-četiri puta od sredine ka kraju.

Posuda sa pogačicama se pokriva krpom oko 30 minuta. Nakon toga pogačice se mažu žumancem pomoću četke.

Po želji mogu da se pospu susamom.

Peku se na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: