Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom, nakon toga dodajete kiselo mleko i ulje, promešate dobro i dodajete prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo, dobro promešate dok ne dobijete ne mnogo gustu smesu i ne previše retku (da bude malo gušća smesa od one za palačinke).
Podelite testo za kolač na dva dela. U jednu šolju sipajte smesu dodajući kakao i dobro promešate.
U podmazan i nabrašnjen kalup za kolač sipate pola smese (bele smese), nakon toga posipate orasima koje ste prethodno istucali, odozgo sipate smesu sa kakaom (braon) i našarate blago kašikom i na kraju sipate i preostalu smesu.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok se ne izpeče. Ostavite da se gotov kolač ohladi i okrenite ga u tanjir i pospite šećerom i prahu i mrvicama po želji.