Dečiji kolač Kinder pingvi

28/11/2017
"Dečijij omiljeni desert, sada ga možete i sami priremiti kod kuće "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 354
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 3 supene kašike, topla
  • brašno - 3 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za čokoladni nadev
  • crna čokolada - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac - 70 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 50 ml
  • za nadev od pavlaka
  • pavlaka - 500 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • želatin - 30 g
  • voda - 4 supene kašike
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo kore. Odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo na čvrstu penu. Žumanca mutimo dok ne postanu svetložuta i mekana, nakon toga dodajemo šećer i toplu vodu. Mutimo još oko tri minuta i sipamo brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutimo još tri minuta.

Počinjemo da dodajemo kašiku po kašiku umućena belanca, mešamo samo kašikom laganim pokretima.

Uzimamo pravougaoni pleh, obložimo ga papirom za pečenje i namažemo uljem. Odozgo sipamo pola smese i kašikom rasporedimo svuda. Treba da se dobije veoma tanak sloj.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, treba da pazimo da se kora ne prepeče, nego da ostane mekana. Na isti način ispečemo i drugu koru od preostale smese.

Za nadev od pavlake rastovrimo želatin u vodi i ostavite da nabubri, nakon toga ga ugrevamo na pari, dok se ne rastopi. Nakon toga umutimo pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i kad se dobije mekana konsistencija sipamo unutra želatin i dobro promešamo.

Za čokoladni nadev rastopimo dve vrste čokolade na pari, zajedno sa maslacem, uljem i vodom.

Kad kore budu gotove jednu namažemo sa pola smese od pavlake, a odozgo sipamo čokoladni nadev i rasporedimo ga uz pomoć spatule. Stavljamo u frižider na 5 minuta da se čokoladni nadev stegne.

Nakon toga izvadimo iz frižidera i preko čokoladnog nadeva rasporedimo preostalu smesu od pavlake, dobro poravnamo. Odozgo stavljamo i drugu koru.

Za glazuru rastopimo čokoladu, maslac i ulje na pari i sipamo preko deserta. Poravnamo i oblikujemo. Stavljamo u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Isečemo desert na pravougaonike pre serviranja. Dobro je da se kolač čuva u frižideru na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar