Način pripreme
Prvo pripremamo kore. Odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo na čvrstu penu. Žumanca mutimo dok ne postanu svetložuta i mekana, nakon toga dodajemo šećer i toplu vodu. Mutimo još oko tri minuta i sipamo brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutimo još tri minuta.
Počinjemo da dodajemo kašiku po kašiku umućena belanca, mešamo samo kašikom laganim pokretima.
Uzimamo pravougaoni pleh, obložimo ga papirom za pečenje i namažemo uljem. Odozgo sipamo pola smese i kašikom rasporedimo svuda. Treba da se dobije veoma tanak sloj.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, treba da pazimo da se kora ne prepeče, nego da ostane mekana. Na isti način ispečemo i drugu koru od preostale smese.
Za nadev od pavlake rastovrimo želatin u vodi i ostavite da nabubri, nakon toga ga ugrevamo na pari, dok se ne rastopi. Nakon toga umutimo pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i kad se dobije mekana konsistencija sipamo unutra želatin i dobro promešamo.
Za čokoladni nadev rastopimo dve vrste čokolade na pari, zajedno sa maslacem, uljem i vodom.
Kad kore budu gotove jednu namažemo sa pola smese od pavlake, a odozgo sipamo čokoladni nadev i rasporedimo ga uz pomoć spatule. Stavljamo u frižider na 5 minuta da se čokoladni nadev stegne.
Nakon toga izvadimo iz frižidera i preko čokoladnog nadeva rasporedimo preostalu smesu od pavlake, dobro poravnamo. Odozgo stavljamo i drugu koru.
Za glazuru rastopimo čokoladu, maslac i ulje na pari i sipamo preko deserta. Poravnamo i oblikujemo. Stavljamo u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Isečemo desert na pravougaonike pre serviranja. Dobro je da se kolač čuva u frižideru na hladnom mestu.
Komentari