Način pripreme
Pripremite okruglu posudu za pečenje prečnika 26 cm, potpuno podmazanu maslacem (takođe i zidovi posude) i posutu sa 2 kašike šećera svuda raspoređenog.
Ne radi se mikserom, već žicom za mućenje.
Jaja se umute sa šećerom i prstohvatom soli. Dodaje se brašno, meša se dok se ne upije, sledi mleko, vanila i ekstrakt badema i meša se dok se ne dobije kremasta smesa. Maslac se dodaje istopljen na sobnoj temperaturi. Smesa podseća na testo za palačinke. Trešnje se sipaju u posudu za pečenje, a odozgo se izliva smesa.
Peče se na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Ohladi se i posipa se šećerom u prahu.
Beleška: Lak francuski dezert za letnje dane. Sastojaka je malo i uvek su na raspolaganju u svakoj kući, a to su jaja, brašno, mleko i malo maslaca.
Voće se može zameniti - osim trešanja, može se pripremiti i sa višnjama, lepim šljivama ili breskvama.
Koristila sam zamrznute trešnje.