Način pripreme
Rastopite maslac i dodajte mu šećer u prahu. Umutite dobro i dodajte jedno po jedno žumance, nastavljajući da mutite smesu neprekidno.
Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu prašak za pecivo, vanilu i narendanu koru polovine limuna, nakon čega ga dodajte u žumanca i šećer u prahu. Mešajte i započnite da dodajete polako u porcijama brašno i istucane karanfiliće.
Kada dobijete lepu i vazdušastu smesu za kolač, sipajte je u podmazan i brašnom posut kalup za kolač.
Isecite breskve na polumesece. Pomešajte 2 kašike brašna i 2 kašike kristal šećera. Uvaljajte parčiće breskvi i poređajte ih preko smese za kolač.
Stavite kolač u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pre nego što ga izvadite proverite čačkalicom da li je dovoljno ispečen.