Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Voćni kolač sa žumancem

Voćni kolač sa žumancem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Voćni kolač sa žumancem
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Od belanaca ćete napraviti svima omiljene puslice, ali ovacije ćete pokupiti upravo sa ovim veličanstvenim voćnim kolačem od žumanaca"

Potrebni sastojci

  • maslac - pola šolje, rastopljen
  • šećer u prahu - 1 i po šolja
  • žumanca - 6 komada
  • sveže mleko - pola šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • karanfilić - 4 - 5 zrnca, istucan
  • kora od limuna - kora od pola komada
  • brašno - 2 i po šolje
  • breskve - 2 komada
  • za valjanje
  • brašno - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike, kristal
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac i dodajte mu šećer u prahu. Umutite dobro i dodajte jedno po jedno žumance, nastavljajući da mutite smesu neprekidno.

Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu prašak za pecivo, vanilu i narendanu koru polovine limuna, nakon čega ga dodajte u žumanca i šećer u prahu. Mešajte i započnite da dodajete polako u porcijama brašno i istucane karanfiliće.

Kada dobijete lepu i vazdušastu smesu za kolač, sipajte je u podmazan i brašnom posut kalup za kolač.

Isecite breskve na polumesece. Pomešajte 2 kašike brašna i 2 kašike kristal šećera. Uvaljajte parčiće breskvi i poređajte ih preko smese za kolač.

Stavite kolač u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pre nego što ga izvadite proverite čačkalicom da li je dovoljno ispečen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: