Način pripreme
Kalup za kuglov obima 1 litar, obložen folijom.
Želatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane.
Kiselo mleko pomešajte sa šećerom u prahu, vanilom i lagano i pažljivo dodajte u rastvoreni želatin.
Pavlaku mutite dok ne postane glatka, i u porcijama dodajte u mlečnu smesu.
Belanca umutite na sneg, u porcijama dodajte kristal šećer.
Na kraju dodajte i isečeno voće, promešajte i sipajte smesu u kalup za kuglof, prethodno opran hladnom vodom, ili malo namažite ivice uljem, ili obložite ivice folijom, ali folija treba da viri izvan kalupa.
Kolač stavite na hladno mesto na oko 4-6 sati ili 1 noć da se želira.
Kad bude potpuno gotov, toplim nožem prođite po ivicama i okrenite na poslužavnik.
Dekorišite celim voćem iz slatkog po izboru.
Napomena: Za toping sam koristila sirup iz amareto trešanja.