Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Mlekadžijske pitice

Mlekadžijske pitice

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Mlekadžijske pitice
Fotografije: marcheva14
2 / 5
30/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Toliko bogate, toliko ukusne, to mogu biti samo mlekažijske pitice"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada
  • maslac - 150 g, istopljen
  • sir - 300 g
  • kačkavalj - 300 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • brašno - 3 kašike, belo
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;

Pljosnata posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.

1. U posudi se umute jaja i sveže mleko;

2. U drugoj posudi se umuti pavlaka, soda, brašno. Dodaje se i polovina prethodno umućenih jaja. Druga polovina se ostavlja sa strane;

3. Sir se izmrvi. Kačkavalj se narenda;

4. Uzima se jedna kora, namasti se veoma dobro pomoću četke i preko nje se stavlja još jedna kora koja se takođe namasti. Ravnomerno se posipa kačkavaljem, sirom i smesom od pavlake. Uvija se u rolat i savije u puža. Stavlja se u posudu za pečenje.

5. Isto se radi i sa ostalim korama. Stavljaju se na rastojanju u posudu. Obilno se namažu maslacem.

6. Peče se na 200 stepeni 10-15 minuta, izvade se i obilno se namažu preostalom polovinom jaja. Dopeku se dok se lepo ne zarumene.

Beleška: Istopljen maslac bi mogao da se smanji na 125 g na račun kisele pavlake, koja bi po mom mišljenju mogla da bude od 200 g.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: